utorok 22. marca 2011

Vanilkové rožky

Suroviny: 1 3/4 hrnčeka múky, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 3/4 kocky rastlinného tuku (HERU) ,1 hrnček pomletých orechov, 2 žĺtky. Postup: Z múky, tuku, orechov, žĺtkov a cukru vypracujeme cesto a necháme ho na chladnom mieste asi 15 minút odpočinúť. Potom ho rozdelíme na 4 rovnaké časti, na pomúčenej doske ich rozšúlame, pokrájame na menšie kúsky a sformujeme na úhľadné rožky, ktoré poukládame na suchý plech a pomaly upečieme. Ešte teplé ich obaľujeme v práškovom cukre zmiešnom s vanilkovým cukrom. Hotovo!

1 komentár:

  1. Skúsim to upiecť a dúfam že mi to bude chutiť-chýbajú mi k receptu nejaké fotografie na povzbudenie chuti.Inak je to dobre popísané!

    OdpovedaťOdstrániť